Í dag er mannréttindadagur barna!

Stöndum vörð um mannréttindi ALLRA barna!


Mannréttindi fatlaðra barna eru sérstaklega áréttuð og varin í Barnasáttmála Sameinuðu þjóðanna og einnig í samningi Sameinuðu þjóðanna um réttindi fatlaðs fólks. Íslensk stjórnvöld hafa skuldbundið sig til að tryggja öllum fötluðum börnum á Íslandi þau réttindi sem mælt er fyrir um í þessum mikilvægu mannréttindasamningum.

"United Nations Universal Children’s Day was established in 1954 and is celebrated on November 20th each year to promote international togetherness, awareness among children worldwide, and improving children's welfare."

"November 20th is an important date as it is the date in 1959 when the UN General Assembly adopted the Declaration of the Rights of the Child. It is also the date in 1989 when the UN General assembly adopted the Convention on the Rights of the Child"